Fabrikadaki yangın düşen yıldırımdan çıkmış; 30 milyon TL zarar tespit edildi

 Fabrikadaki yangın düşen yıldırımdan çıkmış; 30 milyon TL zarar tespit edildi
Kahramanmaraş’ta mobilya fabrikasında çıkan yangına düşen yıldırımın neden olduğu ortaya çıktı.Yıldırım düşmesi ve sonrasında çıkan yangın güvenlik kamerasına yansırken, fabrikada yaklaşık 30 milyon liralık zarar tespit edildi.

Oruç Reis Mahallesi'ndeki mobilya üretim fabrikasında 29 Nisan akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevleri görenlerin ihbarı üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, fabrikaya 30 araçla 90 personel sevk etti. Şehrin birçok noktasından da görülen yangın, ekiplerin 3,5 saatlik çalışmasıyla fabrikanın diğer bölümlerine sıçramadan söndürüldü.

TİNER ARITMA ODASINA YILDIRIM DÜŞMÜŞ

Ölen ya da yaralanan olmadığı yangın, fabrikada yaklaşık 30 milyon liralık zarara neden oldu. Yapılan incelemeler sonunda yangına, tiner arıtma odasına düşen yıldırımın neden olduğu tespit edildi. Yıldırımın düşme anı fabrikanın güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde yıldırım düşmesiyle birlikte fabrikanın içinin kısa süreliğine aydınlandığı ve ardından yangın başladığı yer aldı. Tinerin yanıcı madde olması sebebiyle alevlerin kısa sürede yayıldığı görüldü.

Öte yandan fabrikada paratonerler olduğu ancak düşen yıldırımın akımının çok yüksek olduğu, bu nedenle paratonerlerin tam olarak görevlerini yerine getiremediği belirtildi. 

Kaynak: DHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER