İşletme Mezunu Ne İş Yapar? Devlette ve Kamuda Nerede Çalışır?

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü
 İşletme Mezunu Ne İş Yapar? Devlette ve Kamuda Nerede Çalışır?
İşletme mezunu ne iş yapar sorusu bu bölümü okuyup bitirmek isteyen öğrencilerin en çok merak ettiği konulardandır. Hem devlette hem de özel sektörde iş bulma potansiyeli olan bu bölümün birtakım avantajları ve dezavantajlarından bahsedilebilir. Her şeyden önemlisi iyi bir kariyer hedefleyen kişiler eğer işletme gibi bir bölümde okumak istiyorlarsa bu kişilerin karşılaşabilecekleri zorlukları önceden bilmeleri gerekiyor.

Farklı iş pozisyonlarında çalışma imkanları olsa da çok sayıda mezun olması işletme bölümünün iş bulmada zorlanmasına neden olabiliyor. Bununla birlikte bu alandan mezun olan kişiler kamuda ya da özle sektörde çok daha farklı iş niteliklerinde kendilerine çalışma ortamı bulabilmektedirler. Bundan dolayı işletme mezunu ne iş yapar sorusuna çok geniş kapsamda yanıt vermek mümkün olabilmektedir.

işletme mezunu

İşletme Mezunlarının Yapabilecekleri İşler

Üniversitelerin işletme fakültelerinden mezun olan kişileri en çok ilgilendiren konulardan birisi çalışma alanlarıdır. İşletme çok yönlü bölümler arasında yer almaktadır. Hem iş bulmak hem de farklı kariyer fırsatlarını değerlendirmek adına mezunlara geniş fırsatlar sunar. Ancak her mezun aynı fırsatları elde edemeyebilir. Öncelikle işletme mezunlarının çalışabilecekleri alanlar hakkında şunlar söylenebilir:

  • Bankacılık
  • İnsan kaynakları
  • Muhasebe
  • Finansman
  • Genel ofis işleri ve veri girme

Gibi işlerde çalışabilirler. Aynı zamanda işletme mezunları devlet kurumlarında da masa başı personeli olarak çalışabilme imkanına sahip olabilmektedirler. Bundan dolayı işletme mezunu ne iş yapar sorusuna oldukça geniş bir çerçeveden yanıt vermek mümkün olabilmektedir.

işletme mezunu ne iş yapar

İşletme Bölümü İş Olanakları Neler?

İşletme bölümü Türkiye'de en çok mezunu veren bölümler arasında yer alır. Hem örgün öğretimde hem de açık öğretimde her sene yüzlerce genç bu bölümden mezun olarak yaşama atılır. Kendini mesleğinde yetiştiren kişiler için fırsatların fazla olduğu bir alan olduğu söylenebilir. İşletme personelleri daha çok büro ortamlarında çalışan kişilerdir.

Bu kişiler bilgisayara veri girmek ya da pazarlama alanında çalışmak gibi alanları tercih edebilirler. Muhasebe ise en çok kariyer fırsatı buldukları alanlardandır. Kamu ve özel bankalarda da iş bularak kariyer yapabilme şansı elde edebilirler.

  • #işletme mezunu #işletme mezunu ne iş yapar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER